logo

Jaarverslag 2018 karpercommissie

Iedereen van harte welkom op deze jaarvergadering 

Dit jaar hebben we gelukkig weer een jeugd karper wedstrijd kunnen organiseren.

We hadden 5 deelnemers voor deze wedstrijd dus daar zijn we dan ook wel weer trots op, want het valt niet altijd mee om de jeugd te bereiken en ze aan een wedstrijd mee te laten doen.  Gelukkig lukt het ons de afgelopen twee jaar toch weer om een aantal jeugdleden bij elkaar te krijgen.Dit jaar waren er 5 jeugd leden die er super veel zin in hadden en goed gemotiveerd waren.  

De sponsor had voor een hele mooie prijzentafel gezorgd!

Helaas heeft niet iedereen karper gevangen dit jaar maar de meeste deelnemers hadden toch wel vis gevangen, de hitte en droogte dit jaar was zeker ook een van de oorzaken.

Dan de uitslag van de jeugdwedstrijd:

Op de 3e plaats eindigde Collin Geven . 

Op de 2e plaats Jovi Pruymboom.

Op de 1e plaats eindigde Lucas van Meurs . 

Natuurlijk hopen we dat we dit jaar weer net zo veel animo krijgen als het afgelopen jaar, en we weer een jeugdwedstrijd kunnen organiseren, want de jeugd heeft de toekomst.

Karper cursus 

Helaas is onze jaarlijkse karper cursus ook dit jaar niet door gegaan er waren te weinig aanmeldingen, we gaan kijken of we dit nog meer kunnen promoten.Het is overigens een gratis cursus waar u alles kunt leren over het karper vissen tot en met behandeling van de gevangen vis. We denken dat in de toekomst er wel weer meer animo voor zal komen zeker omdat we een aantal fanatieke jeugdleden hebben.

Karper competitie senioren:

Ook vond dit jaar weer onze jaarlijkse karper competitie voor senioren plaats. Zoals gewoonlijk bestaat deze competitie uit 3 wedstrijden. De wedstrijden worden gevist in koppelverband. Ieder koppel vist twee keer een sessie van 24 uur en een keer een heel weekend van vrijdag tot zondag.

Deze competitie zijn er totaal door 12 koppels 42 karpers gevangen.

Op de derde plaats zijn dit jaar geëindigd met totaal 9 karpers en een gezamenlijk gewicht van 69 kilo het koppel Maikel Lieberwirth en Perry Dielissen .

Op de tweede plaats zijn geëindigd met 11 karpers en een gewicht van 77,8 kilo Erwin Sandkuyl en Robin Seijnder .

Op de eerste plaats zijn dit jaar geëindigd met 16 karpers en een gezamenlijk gewicht van 108,3 kilo Ben Bakermans en Rick Goudsmit.

Hopelijk hebben we zoals alle andere jaren ook komend jaar weer veel animo voor deze wedstrijd. 

Ook hebben we afgelopen jaar een karper avond georganiseerd waar leden hun ideeën aan kunnen dragen en waar we samen met de leden kunnen kijken of er nog mogelijk verbeterpunten zijn.De opkomst dit jaar was niet heel groot maar we proberen er dit toch wel jaarlijks in te houden, zeker omdat de doelstelling van zo’n  avond is dat we input en ideeën krijgen van karper vissers.

We merken inmiddels dat zowel jong en oud elkaar ook een beetje beter leert kennen, en we hebben ook het gevoel dat dit het verenigingsgevoel ten goede komt, we gaan elkaar steeds meer aanspreken en de sociale controle is stukken beter te noemen.

Het afgelopen visjaar hebben zich geen problemen voorgedaan, als dit zo blijft kunnen we mogelijk het volgend jaar op alle dagen nachtvissen!

Vanaf deze plek wensen wij iedereen weer een heel mooi en goed visrijk jaar toe. 

Karpercommissie HSV Venbergen.