logo

Hengelsport een Zomersport?

Helemaal niet. In de winter is de vis nog redelijk tot prima te vangen, vooral de voorn. Maar ook de brasem komt af en toe uit hun winterstand om een stukje aas mee te pikken. Elke Zondagochtend wordt er in de winter nog een wedstrijd georganiseerd. Hiervoor melden zich telkenmale zo’n 15–20 enthousiastelingen die vol overgave een net vol vis proberen te vangen met vaak niet onverdienstelijke vangsten. Vangsten van boven de 10 kilo zijn toch zeker niet uitzonderlijk. Zie hiervoor de uitslagen op onze website van 2019 in ons Hoofdstuk “archief”. Vooral de voorn laat zich bijna altijd wel verleiden de dobber een keer onder te trekken. Dat je dan 20 tot 50 voorns kunt vangen is zeker niet uitzonderlijk. Het is alleen dat je wat langer moet wachten tot de vis op je stek is gearriveerd. Maar als ze er zijn dan gaat het snel met het vangen. Als je niet mee wil doen met de wedstrijden, ook prima dan ga je gewoon vrij vissen. Vang je over het algemeen nog meer vis.

Ook van de winter karper vissers hoor ik altijd dat ze toch nog met deze koudere temperaturen hun karpers kunnen vangen.

Dus wat let je om op een zondagochtend even te komen kijken. Als je het toch te koud mocht vinden kun je altijd in het clubhuis een warme kop koffie pakken.Winter.jpg

Bart Bruijnis