logo

Joey redt vissen uit ondiep water: 'Anders gaan ze dood en dat vind ik zielig'

VALKENSWAARD - De natuur heeft het door de droogte van de afgelopen weken erg zwaar. Het waterpeil blijft zakken en dat is niet goed voor de vissen. Maar in Valkenswaard loopt er een heuse vissenredder rond. De tienjarige Joey van de Maat staat iedere dag van zijn vakantie klaar met zijn schepnet om de vissen uit het ondiepe water te redden.

De reden waarom hij dit doet is simpel? "Anders gaan ze dood en dat is zielig", vertelt het jongetje al scheppend in het water. "En dan heb je toch wel een beetje het gevoel dat het jouw schuld is omdat je ze niet hebt kunnen vangen."

Elke dag
Joey houdt van voetballen en van vissen. Normaal is hij ongeveer vier keer per week te vinden bij Hengelsportvereniging Venbergen in Valkenswaard. Maar nu zijn hulp zo hard nodig is, komt hij er elke dag. De rest van de leden is maar wat trots op 'hun' Joey. En hoewel Joey heel erg van voetballen houdt, is hij nu toch liever bij de vissen. "Omdat ik vissen ook leuk vind. En ik ben nu toch ook buiten."

Nog 2000 te gaan
In totaal hielp de jongen tot nu toe al meer dan duizend vissen. Soms is hij ook te laat en zijn de vissen al dood. "Daar word ik dan wel een beetje verdrietig van", vertelt hij. Maar hij doet zijn best om zo veel mogelijk vissen nog te redden. "Ik heb er nog een stuk of tweeduizend te gaan. Daar ben ik nog wel even mee bezig. Tot het einde van mijn vakantie en misschien nog wel langer."

Voor de video van Omroep Brabant klik op onderstaande link.

 https://www.youtube.com/watch?v=hvZo6IMU0Pc

Joey.JPG

Joey_staat_deze_vakantie_iedere_dag_met_zijn_schepnet_klaar_om_vissen_te_redden_.jpg