logo

Jaarverslag 2019 karper commissie

Iedereen van harte welkom op deze jaarvergadering 

Jeugd karper wedstrijd

Ook dit jaar hebben we gelukkig weer een jeugd karper wedstrijd kunnen organiseren.

We hadden ondanks de warmte  6 deelnemers voor deze wedstrijd dus daar zijn we dan ook wel weer trots op, want het valt niet altijd mee om de jeugd te bereiken en ze aan een wedstrijd mee te laten doen.  Gelukkig lukt het ons de afgelopen jaren toch weer om een aantal jeugdleden bij elkaar te krijgen. Dit jaar waren er 7 jeugd leden die er super veel zin in hadden en goed gemotiveerd waren.  

De sponsor van Stekelenburg had wederom weer voor een hele mooie prijzentafel gezorgd!

Helaas heeft niet iedereen karper gevangen dit jaar, de hitte en droogte dit jaar was zeker ook een van de oorzaken

Op de 1e plaats eindigden Colin Geven met 2 karpers met een gezamenlijk gewicht van 11 kilo

Helaas was Colin de enige die vis wist te vangen, maar ook de overige 6 deelnemers gingen toch met een mooie prijs naar huis

Natuurlijk hopen we dat we dit jaar weer net zo veel animo krijgen als het afgelopen jaar, en we weer een jeugdwedstrijd kunnen organiseren, want de jeugd heeft de toekomst.

Karper cursus 

Helaas is onze jaarlijkse karper cursus ook dit jaar niet door gegaan er waren te weinig aanmeldingen, we gaan kijken of we dit nog meer kunnen promoten. Het is overigens een gratis cursus waar u alles kunt leren over het karper vissen tot en met behandeling van de gevangen vis. We denken dat in de toekomst er wel weer meer animo voor zal komen zeker omdat we een aantal fanatieke jeugdleden hebben.

Karper competitie senioren:

Ook vond dit jaar weer onze jaarlijkse karper competitie voor senioren plaats. Zoals gewoonlijk bestaat deze competitie uit 3 wedstrijden. De wedstrijden worden gevist in koppelverband. Ieder koppel vist twee keer een sessie van 24 uur en een keer een heel weekend van vrijdag tot zondag.

Deze competitie zijn er totaal door 10 koppels 44 karpers gevangen.

Op de derde plaats zijn dit jaar geëindigd meten een gezamenlijk gewicht van 67.4 kilo het koppel job van Wemenskerk en Michel Hendriks  .

Op de tweede plaats zijn geëindigd met en een gewicht van 69,5 kilo Robin grandjean en Dave Peels .

Op de eerste plaats zijn dit jaar geëindigd met en een gezamenlijk gewicht van 77,5 kilo perry Dielissen en Maikel lieberwirth

Hopelijk hebben we zoals alle andere jaren ook komend jaar weer veel animo voor deze wedstrijd. 

Karper avond

Ook hebben we afgelopen jaar een karper avond georganiseerd waar leden hun ideeën aan kunnen dragen en waar we samen met de leden kunnen kijken of er nog mogelijk verbeterpunten zijn . Deze karper avond  proberen we er toch wel jaarlijks in te houden, zeker omdat de doelstelling van zo’n  avond is dat we input en ideeën krijgen van karper vissers.

We merken inmiddels dat zowel jong en oud elkaar ook een beetje beter leert kennen, en we hebben ook het gevoel dat dit het verenigingsgevoel ten goede komt, we gaan elkaar steeds meer aanspreken en de sociale controle is stukken beter te noemen.

Het afgelopen visjaar hebben zich geen problemen voorgedaan, Dus kunnen we weer terug kijken op een zeer geslaagd visjaar

Visuitzetting

in 2019 hebben we totaal 21 karpers uit gezet die zijn verdeelt over de sport vijver,vijver1 en vijver 2

we doen dit om zo op iedere vijver een mooi bestand aan karpers te krijgen zodat op elke vijver mooie vissen gevangen kunnen worden en zo ook de hengel druk wat te proberen te verdelen.

Verder wens ik Vanaf deze plek iedereen weer een heel mooi en goed visrijk jaar toe. 

Karpercommissie HSV Venbergen.